Georges Leekens: ‘Het egoïsme bij de Belgen is verdwenen’

© BelgaImage

Voor Georges Leekens, bondscoach van Tunesië, is de oefeninterland tegen de Rode Duivels een enorme uitdaging. ‘Wij zijn niet naar Brussel gekomen om feest te vieren’, klinkt het.

Tunesië heeft vandaag een training afgewerkt in het Koning Boudewijnstadion met het oog op de oefeninterland tegen de Rode Duivels op zaterdag 7 juni. “Wij zijn niet naar Brussel gekomen om feest te vieren”, verklaarde bondscoach Georges Leekens na afloop.

“De wedstrijd van zaterdag wordt een enorme uitdaging voor mijn spelers, ze zijn het immers niet gewoon om voor 50.000 toeschouwers te spelen”, aldus ‘Mac the Knife’, die in mei 2012 het trainerschap van de Rode Duivels inruilde voor dat van Club Brugge. “De training verliep goed, enkel rechtsachter Hamza Mathlouthi liep een lichte ribblessure op. Ik heb mijn opstelling nog niet volledig in mijn hoofd. Enkele posities zijn nog open, afhankelijk van de recuperatie.”

“Tegen de Rode Duivels zullen we absoluut top moeten zijn, mentaal en fysiek”, verklaarde de 65-jarige Bruggeling. “We kunnen ons meten met een tegenstander van WK-niveau. Onze 0-1 zege tegen Zuid-Korea (WK-tegenstander van de Rode Duivels, red) mag ons geen voldoening geven. Mijn spelers nemen deze vriendschappelijke interland dan ook heel serieus.”

Georges Leekens: ‘We zijn ons ervan bewust dat de Rode Duivels beter zijn’

“We willen morgen vermijden dat de tegenstander zijn kwaliteiten kan tonen. We zijn ons ervan bewust dat de Rode Duivels beter zijn. De ene beschikt nu eenmaal over een Mercedes of een Ferrari, de andere heeft een Ford. Het egoïsme bij de Belgen is verdwenen. Ze spelen al drie tot vier jaar samen, aangevuld met enkele nieuwkomers als Adnan Januzaj. Hij is enorm getalenteerd, bijna net zoals Eden Hazard. Op alle posities beschikt België over spelers van heel hoog niveau.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content