Gent zet hopeloze situatie tegen Wolfsburg bijna recht: 2-3

© BELGA

Een soms slecht verdedigend AA Gent was in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League 80 minuten lang geen partij voor Wolfsburg. De Gentenaren incasseerden op eigen veld drie doelpunten. Maar in dolle slotminuten redde Gent de eer.

In een zinderende Ghelamco Arena zette Wolfsburg van bij het begin druk, waardoor de Buffalo’s niet in hun spel kwamen. Pogingen van Christian Träsch en Julian Draxler misten echter het doelkader. Aan de overzijde trapte Thomas Foket over de kooi van Koen Casteels, bij de Wolven tussen de palen wegens een ribblessure van eerste doelman Benaglio.

Iets voor het halfuur probeerde Stefan Mitrovic een voorzet onschadelijk te maken. Via de vingertoppen van Matz Sels ging de kopbal van de Serviër maar net naast het doel van de Belgische kampioen. Nadat Sels opnieuw redding had gebracht op een schot van Max Kruse, was de Gent-doelman vlak voor rust toch geklopt. Foket liet zich ringeloren door Draxler, die een een-tweetje opzette met Vieirinha en vervolgens raak trof: 0-1. Casteels had nauwelijks werk op te knappen in de eerste helft.

Middenveld gedomineerd

Na de pauze ondergingen Sven Kums en Renato Neto opnieuw de strijd op het middenveld. Toen Neto een te korte pass inspeelde op Mitrovic, ging Draxler met de bal aan de haal. Hij stiftte het leer over Sels in doel.

Julian Draxler viert zijn tweede goal
Julian Draxler viert zijn tweede goal© BELGA

Op het uur deed ook Kruse een duit in het zakje, de spits duwde een voorzet in de rechterbovenhoek: 0-3.

Gent ontwaakt voor slotoffensief

Diezelfde Kruse trof even later de paal, waarna een afgeweken schot van Kums aan de overzijde op de lat viel. Tien minuten voor affluiten lukte de Gouden Schoen de 1-3. Hij sneed naar binnen en besloot in de verste hoek. Foket en Dejaegere stelden Casteels daarna met afstandsschoten op de proef. Het Gentse slotoffensief leverde zowaar nog een tweede doelpunt op. Invaller Kalifa Coulibaly kopte aan de eerste paal binnen, waardoor de troepen van Hein Vanhaezebrouck mogen blijven hopen op een ticket voor de kwartfinales. De terugmatch vindt op 8 maart plaats in de Volkswagen Arena.

Roma – Real Madrid: 0-2

In de andere wedstrijd van de avond versloeg Real Madrid AS Roma met 0-2.

Bij de rust stond er nog 0-0 op het scorebord in een aardig volgelopen Olimpicostadion in de Italiaanse hoofdstad. Na 57 minuten sloeg de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo dan toch toe voor de Koninklijke (0-1), het twaalfde doelpunt van het seizoen al in de Champions League voor de Portugese topschutter. In de slotfase maakte invaller Jesé er nog 0-2 van, waardoor de terugwedstrijd begin maart in Bernabeu een formaliteit wordt voor Real. Voor Zinédine Zidane was het de eerste match ooit als coach in de Champions League. Real is dit seizoen nog ongeslagen op het kampioenenbal.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content