Geen luide concerten in nieuw stadion AA Gent

© BELGA

Sport/Voetbalmagazine brengt een extra bijlage over het nieuwe stadion van AA Gent. Zo werden Gentvoorzitter Ivan De Witte en burgemeester Daniël Termont samengebracht. Zij blikken al vooruit op wat er moet gebeuren eens het stadion er staat.

Sport/Voetbalmagazine brengt een extra bijlage over het nieuwe stadion van AA Gent. Zo werden Gentvoorzitter Ivan De Witte en burgemeester Daniël Termont samengebracht. Zij blikken al vooruit op wat er moet gebeuren eens het stadion er staat. De club en de burgemeester zijn niet geneigd om het stadion voor veel meer dan de thuiswedstrijden van AA Gent te exploiteren. Zulte Waregem kreeg al een njet om er Europees voetbal te spelen en een concert van Bruce Springsteen werd ook geweigerd.

Daniël Termont legt uit: “Vlakbij het stadion ligt het Universitair Ziekenhuis en daar hebben we zéér duidelijke afspraken mee. Dat stadion is voor voetbal. Uiteraard kan Volvo er een nieuw model voorstellen, maar Bruce Springsteen? Neen.”

Ivan De Witte: “Ik mag er niet aan denken dat wij een belasting vormen voor een ziekenhuis. Concerten met een geluidsvolume boven de 100 decibel gaan we niet organiseren.”

Termont: “Voor Zulte Waregem lag de zaak anders. Voor ons is het totaal nieuw, zo’n stadion. Ik heb bovendien onvoldoende politiemensen om de veiligheid te garanderen, want als we ze één match laten spelen, moet de rest van de campagne daar ook worden afgewerkt.”

De Witte: “Weet u hoeveel lawaai een doelpunt in ons huidig stadion veroorzaakt? 120 decibel. Het gemiddelde tijdens een wedstrijd is ook gemeten, dat ligt rond de 95 decibel. U kan zich voorstellen wat dat is voor een veel groter stadion.”

Termont: “Andere optredens kunnen wel, zoals een Leonard Cohen. Die man heeft geen 100 decibel nodig gedurende drie, vier uur.”

Met 20.000 plaatsen blijft het nieuwe stadion op provinciale maat. Een bewuste keuze, al is er ook aan uitbreiding gedacht: “De funderingen zijn wel berekend op 30.000 plaatsen. You never know“, voegt De Witte toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content