Garrido vindt Zulte Waregem de best voetballende ploeg

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De Spaanse ex-coach van Club Brugge bekeek alle PO1-duels afgelopen weekend en beoordeelt de titelstrijd.

Het werd een drukke driedaagse voor Juan Carlos Garrido (45), want hij trok op vrijdag naar Daknam voor Lokeren OV-Anderlecht, zakte een dag later af naar de Gaverbeek om daar SV Zulte Waregem-Club Brugge te volgen en eindigde op zondag met RC Genk tegenover Standard.

“De titelstrijd ligt helemaal open”, oordeelt Garrido. “Vier ploegen op een zakdoek, om het even wie kan winnen. Op het einde gaat die ploeg het halen die over de breedste kern beschikt, maar ook die het meest competitief is en de beste mentaliteit heeft om te winnen. Wat mee gaat beslissen, is de vorm van de belangrijkste spelers: Odjidja, Lestienne, Batshuayi, Hazard… Anderlecht kan ondanks een slecht seizoen nog iets moois bereiken, omdat het nog veel mensen achter de hand heeft die op het moment dat ik hier nog was een belangrijke rol op het veld speelden.”

Garrido vindt Zulte Waregem de beste voetballende ploeg van alle PO1-deelnemers. “Er is een fond, er wordt een lijn doorgetrokken, ook al zijn er spelers vertrokken”, stelt hij vast. “Dat heeft ook te maken met de continuïteit van de trainer. Andere ploegen zoeken nog naar die lijn. Hazard? Thorgan is zeer goed bezig, vind ik. Vorig seizoen was hij al zeer sterk. Ik zie hem nu weer volwassen bezig. Een van de belangrijkste spelers in de Belgische competitie. Hazard is klaar voor een stap hoger. Hij is zeer beslissend.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content