‘Garrido leunt het dichtst aan bij Koster’

© BELGA

De keuze van Club Brugge voor de 43-jarige Spanjaard Juan Carlos Garrido, ex-Villarreal, geniet het voordeel van de twijfel volgens sportschrijver Raf Willems. “In het DNA van Club zit veel meer dan alleen maar in het zweet lopen”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Raf Willems: “Villarreal heeft altijd geprobeerd technisch hoogstaand voetbal te brengen. Bovendien gaat Garrido prat op zijn bewondering voor Sir Alex Ferguson van Manchester United. Die twee indicaties stemmen mij voorlopig optimistisch.”

Willems’ blauw-zwarte hart bloedt van Clubs recente trainerskeuzes. “De grote oorzaak van de neergang onder Bart Verhaeghe, maar ook daarvoor al, is dat men heeft verzuimd om zich te verdiepen in welk voetbal Club moet spelen.

“Voetballen is aanvallen: dat was Happels slogan die Club zijn successen bracht. Dat staat bijna haaks op No sweat, no glory. Alsof Club staat voor werkvoetbal, met spelers die zich alleen maar in het zweet lopen. In het DNA van Club zit veel meer: aanvallen, risico nemen, snelheid van uitvoering en techniek, maar altijd binnen het collectief én met brains. Kortom, alles waar Happel voor stond. De Clubsupporters hebben dat altijd beter begrepen dan hun bestuur. Vandaar hun verzet tegen het ontslag van Adrie Koster en de komst van Francky Dury.

“Dury is een vakman voor wie ik veel respect heb, maar hij kijkt de kat uit de boom en neemt geen risico’s. Christoph Daum was opnieuw een foute keuze. Zijn resultaatvoetbal deed pijn aan de ogen. En Georges Leekens staat van oudsher bekend om zijn kick and rush en langeballenvoetbal dat het middenveld overslaat.

“Van al die trainers is Koster degene bij wie Garrido het dichtst aanleunt. Het rare is dan ook dat het huidige bestuur uitgerekend Koster de deur heeft uitgewerkt. Het is mijn overtuiging dat hij had kunnen slagen als ze hem op enkele sleutelposities met betere spelers hadden omringd. Ik hoop van harte dat diezelfde mensen zich nu bij de twintigste verjaardag van het overlijden van Happel echt eens gaan verdiepen in de soul van Club Brugge. Volgens mij hebben zij die zwaar onderschat.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content