Frans Schotte: ‘Glen De Boeck is en blijft een heel goeie trainer’

© Belga
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Cercle Brugge nam in de Jupiler Pro League de rode lantaarn over van Lierse, maar voorzitter Frans Schotte panikeert niet. In Sport/Voetbalmagazine gaat hij in op enkele prangende vragen over de toekomst van de vereniging.

Een eerste belangrijk thema is de kwaliteit van de spelerskern. Ondanks de precaire sportieve situatie is Cercle niet van plan zich tijdens de komende winterstop in financiële nesten te werken, gaf het bestuur eerder al aan.

Schotte: “We zullen al het mogelijke doen om de ploeg sterk genoeg te maken om erin te kunnen blijven. We zijn nog niet zover met onze cvba, maar er zijn toch al voldoende middelen beschikbaar om dat op te vangen.”

Glen De Boeck

Een tweede kwestie is de trainerswissel. Na het ontslag van Lorenzo Staelens nam Arnar Vidarsson het roer over, terwijl veel mensen de naam van Glen De Boeck hadden verwacht. Een trainer die Schotte nog steeds hoog inschat. “Glen is en blijft een heel goeie trainer. Toen Paul Vanhaecke twee jaar geleden bij gebrek aan resultaten overwoog te stoppen met Bob Peeters en mij vroeg wat ik zou doen, zei ik hem dat De Boeck misschien wel de aangewezen persoon was om Cercle in eerste te houden. Sindsdien noemde ik op Cercle zijn naam niet meer. Nu ondersteunde ik mee de beslissing om Lorenzo Staelens te ontslaan en ook de suggestie om Arnar Vidarsson een kans te geven. Omdat ik denk dat hij de beste optie is, nu en zover ik kan kijken.”

Nieuwe investeerders

Cercle zoekt nog investeerders, maar voor Schotte mag dat niet eender wie zijn die met een buidel geld komt aandraven. “Onze investeerders zullen zeker niet uit Qatar komen, niet uit Egypte en ook niet uit Frankrijk”, stelt de voorzitter duidelijk. “We zoeken mensen met verwantschap met de regio, met affiniteit met wat hier reilt en zeilt en met de waarden die Cercle propageert. Mensen die zich mee willen integreren in het maatschappelijk leven in Brugge, die kansen willen geven aan de jeugd, die willen dat de jonge spelers niet alleen goede voetballers worden maar ook goede manieren leren. Voor ons is dat essentieel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content