Francky Dury tevreden met PSV als tegenstander

© Belga

Francky Dury is best tevreden met PSV als tegenstander in de derde voorronde van de Champions League.

Trainer Francky Dury van Zulte Waregem slaakte een zucht van opluchting toen PSV als tegenstander uit de koker kwam voor de derde voorronde van de Champions League. “Ik heb geen andere keus dan tevreden te zijn”, zei Dury tegen Sporza. “Als wij klaar zijn voor deze wedstrijd, kunnen we zeker doorgaan. PSV levert een aantal voordelen op: het is dichtbij en commercieel interessant.”

“We spelen eerst uit en dat kan een voordeel zijn. Onze kwalificatiekansen hangen in de eerste plaats van onszelf af. Hun ploeg ken ik niet zo goed. Ik heb de loting afgewacht, ben niet op voorhand mogelijke tegenstanders gaan bestuderen.”

Bij de Belgische vicekampioen wilden ze vooral Metalist Charkov ontlopen. “Er was maar één ploeg die we niet wilden en dat was Charkov”, bekende verdediger Karel D’Haene.

“PSV was één van onze favoriete tegenstanders. Een mooie ploeg met een rijke geschiedenis en bovendien is het niet ver rijden, dat is mooi voor onze supporters. PSV heeft een nieuwe ploeg, dus hopelijk zijn ze nog niet goed op elkaar ingespeeld. Onze kansen zijn klein, maar we zijn zeker niet kansloos. We zijn hier al een tijdje mee bezig en kijken er erg naar uit.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content