Franck Ribéry wil palmares opsmukken

© IMAGEGLOBE

Franse sterspeler van Bayern München wil zijn gemiste CL-finale uit 2010 helpen vergeten.

Nadat Bayern München de titel aan Borussia Dortmund moest laten, is het vizier van Franck Ribéry helemaal op de Champions League gericht. In de return van de halve finale verdedigt de Franse international samen met zijn ploeggenoten een 2-1-voorsprong op het veld van Real Madrid.

Voor Franck Ribéry, die op 7 april 29 werd, begint de tijd stilaan te dringen, wil hij na zijn carrière kunnen terugblikken op een rijkgevuld palmares. Tot op heden is de prijzenkast van de technisch vaardige flankspeler met twee titels bij Bayern München en drie bekers (2 x Bayern München, 1 x Galatasaray) karig gevuld.

Zenuwen

Aan motivatie geen gebrek nochtans. Naast het feit dat de finale van het kampioenenbal op 19 mei in de eigen Allianz Arena wordt gespeeld, haalt Ribéry ook elders zijn drang naar die felbegeerde finaleplaats. In 2010 moest hij immers door schorsring de verloren CL-finale (0-2 tegen Inter) aan zich laten voorbijgaan.

Dat de zenuwen bij de Fransman strak gespannen staan werd vorige week nog duidelijk. Tijdens de rust in de heenmatch tegen Real ging hij met Arjen Robben op de vuist. Aanleiding was een vrije trap die de Nederlander liever door Toni Kroos dan door zijn Franse ploeggenoot zag getrapt worden. De aanvaring kostte Ribéry een boete van naar schatting 50.000 euro.

In de Franse sportkrant L’equipe wilde Ribéry niet terugkomen op de ruzie met Robben. “Dat is een afgesloten hoofdstuk. De match tegen Real is nu veel belangrijker.” Of de match van vanavond de belangrijkste wordt uit zijn carrière was de Fransman duidelijk. “Klopt.” (DG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content