Figuur van de dag

© IMAGEGLOBE

Samir Nasri viseert met vingertje de Franse perstribune.

“Vergeet niet waar we vandaan komen”, oordeelde de aanvallende middenvelder van Manchester City na afloop van het 1-1-gelijkspel tegen Engeland. “Sinds het WK van 2010 maakten we onder Laurent Blanc een flinke transformatie door. Nu ogen we heel volwassen. Ik kijk dan ook met vertrouwen naar het vervolg van deze groep. Want de afwezigheid van Rooney maakt een groot verschil. Hij is een spits van wereldklasse. In de laatste groepswedstrijd zal Engeland een stuk sterker staan”, wist de 24-jarige Nasri.

Zijn doelpunt vierde de technisch vaardige voetballer, die uitpakte met een verdekt afstandsschot waarop zijn ploeggenoot Joe Hart weinig alert reageerde, op een speciale manier. Hij plaatste zijn wijsvinger op de lippen en liep in de richting van de Franse perstribune, om hen duidelijk te maken dat ze hun mond houden. “Ik gaf uiting aan een frustratie die leefde ten opzichte van onder andere de krant L’Equipe”, verduidelijkte Nasri voor de camera’s van TF1. “Misschien had ik het niet moeten doen. Maar de pers is blijkbaar meer bezig met een eventuele transfer dan dat ze mijn wedstrijd laten voorbereiden.”

Wij hopen alleen dat Nasri de komende duels, met zijn prikkelende aanvalsacties, op een sportieve manier de aandacht op zich blijft vestigen. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content