FIFA-baas Sepp Blatter: ‘Toewijzing WK aan Qatar was vergissing’

© EPA

De voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, Sepp Blatter, heeft toegegeven dat de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar een ‘vergissing’ was.

De voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, Sepp Blatter, heeft toegegeven dat de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar een ‘vergissing’ was. Wellicht wordt het WK in de winter gespeeld.

In een gesprek met het Zwitserse Radio Télévision Suisse (RTS) kreeg Blatter de vraag of het geen vergissing was om de organisatie van het WK aan Qatar toe te kennen, terwijl de temperaturen daar’s zomers tot 40 en zelfs 50° kunnen oplopen. ‘Ja natuurlijk’, antwoordde Blatter. ‘Weet u, in het leven maakt men fouten’, voegde de FIFA-preses eraan toe.

‘Het technisch rapport van Qatar gaf wel degelijk aan dat het veel te warm zou zijn in de zomer, maar het Uitvoerend Comité van de FIFA heeft toch met een redelijk grote meerderheid beslist dat er in 2002 in Qatar gespeeld zal worden’.

‘In zo’n omstandigheden is het dan ook meer dan waarschijnlijk dat dat WK ’s winters gespeeld wordt. De beste datum is ergens op het eind van het jaar’.

De FIFA had het WK van 2022 in december 2010 aan Qatar toegekend, maar sindsdien werd al meermaals duidelijk dat dat, vooral omwille van klimatologische omstandigheden, voor de nodige problemen zou zorgen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content