Ferrera: ‘Derde plaats voor AA Gent zou beter zijn dan verwacht’

© Belga

Na een drie op twaalf raakte AA Gent de derde plaats kwijt aan KRC Genk en wordt het knokken voor Europees voetbal. Manu Ferrera zoekt in Sport/Voetbalmagazine mee naar een verklaring.

Na een drie op twaalf raakte AA Gent de derde plaats kwijt aan KRC Genk en wordt het knokken voor Europees voetbal. Behalve tegen Standard slaagde het er bovendien geen enkele keer in om op voorsprong te komen. Manu Ferrera zoekt in Sport/Voetbalmagazine mee naar een verklaring.

“Dat is een probleem van spelen zonder bal”, zegt de assistent-trainer van AA Gent in een poging het defensieve falen uit te leggen. “Ook op stilstaande fasen. Het is duidelijk dat ons defensief spel niet op punt staat – we krijgen te veel goals tegen. En dan heb ik het niet over de verdediging op zich, maar over de hele ploeg.”

“Dat we een van de ploegen zijn die het meeste scoort, geeft aan dat we vaak uit positie staan, met vier of vijf, onder wie twee middenvelders, in het strafschopgebied. Op Mechelen is Thijs tien meter lager gaan spelen, op Genk vijftien meter. Uiteindelijk is het toch de individuele kwaliteit die overheerst. Anderlecht is daarin achteraan heel sterk. Je kan ze eigenlijk alleen maar voorbijgaan in de passing.”

“Anderlecht scoorde tegen ons hoe en wanneer ze wilden. Ze hebben internationals op elke positie: het niveauverschil is te groot. Met het budget waarover wij beschikken zouden we met een derde plaats beter doen dan verwacht.”

“We kunnen maar derde eindigen als twee of drie grote ploegen slecht werken of problemen kennen. Als ze even goed rekruteren als wij, maken wij geen kans om ze bij te halen. Neem nu Jordi Figueras, die hadden wij al aan het werk gezien vóór Club Brugge. Hij speelde met Arzo bij Valladolid en we wilden ze allebei, maar ja, Figueras was onbetaalbaar voor ons.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content