Fede Vico tekent voor vijf jaar bij Anderlecht

© ImageGlobe

Landskampioen RSC Anderlecht heeft Federico Vico officieel voorgesteld. De 18-jarige Spaanse middenvelder tekende een contract voor vijf seizoenen bij paarswit en krijgt rugnummer 29.

Landskampioen RSC Anderlecht heeft Federico Vico officieel voorgesteld. De 18-jarige Spaanse middenvelder tekende een contract voor vijf seizoenen bij paarswit en krijgt rugnummer 29.‘Fede’ Vico is een jeugdproduct van de Spaanse tweedeklasser Cordoba, waar hij het voorbije seizoen 19 keer in de basis stond. Hij is jeugdinternational bij de Spaanse U19.

‘Juiste stap’

‘Ik ben trots dat ik bij deze traditieclub mag voetballen en ik kijk er naar uit om samen te spelen met kleppers als Matias Suarez, Dennis Praet en Massimo Bruno’, zei hij bij zijn voorstelling. ‘Ik ken het palmares van Anderlecht en hoop die met mijn ploegmaats verder uit te breiden. Dit is de juiste stap in mijn loopbaan.’

‘Grote transfer’

Ook algemeen manager Herman Van Holsbeeck reageert tevreden op de eerste zomertransfer. ‘De komst van Vico is het resultaat van ons fijnmazig netwerk. Enkele absolute voetbalkenners hebben hem ontdekt en maandenlang gescreend. Ik wil hen langs deze weg danken voor het goede werk. Ze zijn unaniem over zijn talent.’

‘ Vico zal tijd nodig hebben om zich te integreren, maar zijn talent en zijn instelling zullen hem helpen om RSC Anderlecht door te breken. Dit is een grote transfer, geloof me vrij.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content