FC Barcelona wil vervanger voor Vermaelen

© Belga Image

FC Barcelona vraagt de Wereldvoetbalbond FIFA toestemming om een vervanger voor verdediger Thomas Vermaelen aan te trekken. De Rode Duivel heeft nog geen seconde voor de ploeg gespeeld en zal nog maanden out zijn.

FC Barcelona gaat de Wereldvoetbalbond FIFA toestemming vragen om een vervanger voor Thomas Vermaelen te kunnen aantrekken. De Rode Duivel gaat volgende week onder het mes en zal maanden out zijn.

Barça mag in principe de twee komende transferperiodes geen nieuwe spelers halen. De club kreeg de sanctie opgelegd omdat het inbreuken had begaan bij de transfers van jeugdspelers. Volgens enkele Catalaanse sportkranten hoopt Barcelona bij de FIFA groen licht te krijgen om toch een nieuwe verdediger te kunnen strikken.

De 29-jarige Vermaelen speelde sinds zijn komst naar Barça afgelopen zomer nog geen minuut in een officiële competitie. Hij blijft sukkelen met een hamstringblessure die hij opliep tijdens het WK in Brazilië. Een operatie moet nu soelaas brengen. Daarna wacht de ex-speler van Ajax en Arsenal een revalidatie van verschillende maanden. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content