Facebookrel rond ref Kortrijk – Club Brugge: ‘Storm in glas water’

© Belga Image

De Belgische Voetbalbond (KBVB) klasseert het Facebookrelletje rond Frederik Geldhof, de scheidsrechter van KV Kortrijk – Club Brugge (2-0).

Na de competitiewedstrijd tussen KV Kortrijk en Club Brugge circuleerde op sociale media het bericht dat scheidsrechter Frederik Geldhof op Facebook lid was van een openbare groep met de naam Red Side Kortrijk. Het ‘nieuws’ deed flink wat stof opwaaien in Brugse kringen, waar ze na het 2-0 verlies niet te spreken waren over het optreden van Geldhof. Verschillende kranten berichtten over de zaak.

‘Er is helemaal niets aan de hand’, sust KBVB-woordvoerder Pierre Cornez in een reactie aan Belga. ‘Er circuleert foute info in de media. Zo is de pagina Red Side Kortrijk niet eens een fanclub van de voetbalclub, maar een sociaal project van de stad Kortrijk. Frederik Geldhof is door een kennis aan deze openbare groep toegevoegd, en is dus nooit bewust ‘lid’ geworden. Het is dus duidelijk een storm in een glas water.’

Ook zegt de KBVB Geldhof te zullen blijven steunen. ‘Net zoals we met al onze refs doen. Maar we vragen hen wel om ook in de toekomst steeds heel voorzichtig met sociale media, zoals Facebook en Twitter om te gaan. Deze zaak bewijst immers nog maar eens dat dat heel gevaarlijk kan zijn. In elk geval: voor ons is er niets aan de hand.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content