Fabrice Muamba ademt zelfstandig en herkent familie

© Reuters

De gezondheidstoestand van de 23-jarige voetballer van Bolton blijft verbeteren.

De gezondheidstoestand van Fabrice Muamba blijft verbeteren. De 23-jarige voetballer van Bolton, die afgelopen weekend op het veld in elkaar zakte, kan zelfstandig ademen en is ook al in staat om zijn familieleden te herkennen en vragen te beantwoorden.

Dat maakten Bolton en het ziekenhuis waar Muamba verblijft samen bekend. Ook slaat zijn hart opnieuw zelfstandig en kan hij zijn armen en benen bewegen.

“Fabrice kan zelfstandig ademen en is ook al in staat om zijn familieleden te herkennen en vragen te beantwoorden. Dit zijn allemaal positieve tekenen van herstel. Toch blijft zijn toestand ernstig”, klinkt het.

De 23-jarige Engelsman met Congolese roots verkeert dus niet meer in kritieke toestand, maar blijft wel onder strikte observatie in het London Chest Hospital, waar hij na zijn hartfalen in de match tegen Tottenham naartoe werd gebracht.

Muamba zeeg tijdens de bekerwedstrijd op White Hart Lane tegen Tottenham plots neer. Hij werd minutenlang gereanimeerd op het veld en daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat Muamba getroffen was door een hartfalen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content