Fabien Debecq: ‘Abbas Bayat is koppig, ik ben een man van de dialoog’

© BELGA

Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met Fabien Debecq, de nieuwe voorzitter van Sporting Charleroi. Enkele passages…

Fabien Debecq over de overname van Charleroi:

“Ik wilde mijn stad teruggeven wat ze kwijt is geraakt: een goeie club. Daarnaast kende ik Mehdi Bayat goed. Zo’n jaar of tien geleden kwam hij bij ons langs voor sponsoring. Ik had dat niet nodig omdat negentig procent van onze omzet naar de export gaat, maar omdat ik hem gedreven vond, sloot ik een beperkt sponsorcontract af.”

“Mehdi is met de jaren meer een vriend dan een zakenpartner geworden. In feite is hij mijn beste vriend in België. Een paar maanden geleden vroeg hij of ik geïnteresseerd was om de club over te nemen. Zonder Mehdi had ik Charleroi nooit overgenomen.”

Over het verschil tussen hem en zijn voorganger Abbas Bayat:

“Abbas is koppig, ik ben een man van de dialoog en ik sta open voor samenwerking. Ik ben niet van plan om elke dag de hele tijd op de club te zijn, ik investeer en probeer een bedrijfsstructuur neer te zetten.”

“Vroeger was er hier een gebrek aan dialoog en werd alles door één man alles beslist. Binnen de club liep iedereen wat verloren, niemand wist precies wat zijn functie inhield, zelfs de trainer wist dat niet. De afgelopen jaren deed Abbas Bayat alles zelf, maar dat hoort een voorzitter niet te doen.”

Over zijn ambities met Charleroi:

“Ik ben niet het type voorzitter dat zegt dat we over drie jaar Europees gaan voetballen. Op korte termijn is het doel de club herstructureren en in eerste klasse blijven. Sporting moet een baken worden voor deze regio.” (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content