Ex-speler Club Brugge mogelijk betrokken bij omkoping

© BELGA
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Javier Portillo, in het seizoen 2005/2006 spits bij Club Brugge, zou volgens zijn eigen trainer bemiddeld hebben in omkooppraktijken in de Spaanse tweede klasse.

De Spaanse krant Marca pakte onlangs uit met het verhaal van een aantal omgekochte wedstrijden in de tweede klasse. Daarbij werden concrete namen genoemd.

Een samenvatting van de feiten. Quique Hernández, de trainer van Hércules, belde op 9 mei met Lluis Carreras, de ex-coach van tweedeklasser Sabadell, en vertelde hem dat hij zeker wist dat Abraham Paz, verdediger bij Sabadell, zich in twee wedstrijden had laten omkopen: tegen Hércules (3-1-verlies voor Sabadell) en tegen Huesca (4-3-winst voor Sabadell, Paz maakte zelfs een van de doelpunten).

In de wedstrijd tegen Hércules zou de omkoping gebeurd zijn via of door bemiddeling van Javier Portillo, aanvaller bij Hércules. De nu 31-jarige spits genoot zijn opleiding bij Real Madrid en werd in 2005/2006 door de Koninklijke één seizoen uitgeleend aan Club Brugge.

Niet meer gewonnen

Quique Hernández ging zelfs verder: hij zei dat Sabadell tijdens de rest van het seizoen geen enkele wedstrijd meer zou winnen. Die voorspelling kwam ook uit: in de resterende vijf matchen speelde Sabadell twee keer gelijk en verloor het drie keer.

Carreras stapte daarop met de hem doorgespeelde informatie naar Joan Soteras, voorzitter van Sabadell. Toen die Abraham Paz op het matje riep, ontkende de 34-jarige verdediger heftig alle beschuldigingen.

Hernández hield echter voet bij stuk en beweerde, hoewel hij geen staalharde bewijzen heeft, dat het niet de eerste keer was dat het gebeurde. De zaak is nu in handen van de Spaanse profliga.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content