Ex-Barcelona-coach Tito Vilanova overleden

© REUTERS

De Spanjaard Francesc ‘Tito’ Vilanova, ex-trainer van voetbalclub FC Barcelona, is op 45-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Vilanova leed al sinds 2011 aan speekselklierkanker, maar de voorbije maanden verslechterde zijn toestand zienderogen. Donderdag werd hij nog met spoed geopereerd, maar dat kon niet meer baten.

“De club betuigt haar diepste medeleven”, staat te lezen op de website van de Catalanen. “Er wordt de komende uren een rouwruimte opengesteld in de hoofdtribune van het stadion, waar iedereen zijn verdriet kan delen.”

Bij Vilanova, die in 2008 als assistent van toenmalig trainer Pep Guardiola aan de slag ging bij Barça, werd in 2011 speekselklierkanker vastgesteld. In november van dat jaar liet hij de tumor succesvol verwijderen.

Met ingang van het seizoen 2012-2013 volgde Vilanova Pep Guardiola op als hoofdcoach, maar nadien sloeg het noodlot opnieuw toe. In december 2012 raakte bekend dat Vilanova hervallen was. Zijn gezondheid ging er op achteruit en in juli 2013 nam hij noodgedwongen ontslag als hoofdcoach bij FC Barcelona.

Met Vilanova als hoofdcoach werd FC Barcelona in het seizoen 2012-2013 Spaans landskampioen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content