Ex-Anderlechtspeler Rolando is kapitein van Marseille

© Belga Image

Rolando is plots onmisbaar in de verdediging van Olympique Marseille.

Een vreemd verhaal blijft het. Op 31 augustus vierde Rolando in de Zuid-Franse badplaats in familieverband rustig zijn 32e verjaardag. Ver weg van alle transferdrukte werd de verdediger, als ultiem cadeau, benaderd door zijn ex-club Inter. In Milaan dachten ze waarschijnlijk terug aan het seizoen 2013/14, toen de negentienvoudige Portugese international in 29 duels goed was voor vier goals. Daar kwam nog bovenop dat OM net uitpakte met de prestigieuze huur van de Tunesische centrale verdediger Aymen Abdennour (28) van Valencia.

Verrassend genoeg voor zijn entourage koos de kolos uit Kaapverdië voor een verlengd verblijf bij Marseille, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen en straks einde contract is. Dat hij vier clubs had op amper twee seizoenen tijd (Napoli, Inter, FC Porto, Anderlecht) zal vermoedelijk een rol hebben gespeeld bij deze trouwe soldaat, die bijna nooit geblesseerd is en zich altijd professioneel gedraagt.

Aanvoerder

Door de komst van Abdennour riskeerde Rolando wel een plaats op de bank. In de zomer van 2016 werd zelfs een vertrek voorspeld, toen coach Franck Passi hem tijdelijk uit de groep zette, omdat sportief Fanni, Doria en Hubocan hoger werden ingeschat. Daar komt nog bovenop dat zijn makelaars in een procedureslag zitten met het ex-bestuur, want naast zijn rijkelijke salaris werden bepaalde commissies (400.000 euro bij de ondertekening van het contract, nu 600.000 euro) nog niet overgemaakt. Het dossier ligt bij de UEFA en wordt binnenkort behandeld door een rechtbank in Lissabon.

Maar daar maalt Rolando niet om. En evenmin trainer Rudi Garcia, want sinds zijn aanstelling in oktober 2016 is de routinier een onbetwistbare titularis. Meer zelfs, Rolando kreeg de aanvoerdersband toegestopt. En ook al is de kans groot dat hij straks door het talent van Doria, Sertic of de uit blessure terugkerende Abdennour verdwijnt uit de basiself, tegen Konyaspor in groep I van de Europa League verschijnt Rolando toch maar mooi aan de aftrap en geeft hij alle criticasters lik op stuk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content