Europa League: Club Brugge en RC Genk wel, Lokeren niet

© Belga

Twee op drie voor Belgische clubs in play-offs voor groepsfase.

Vicekampioen Club Brugge plaatste zich vlot voor de groepsfase van de Europa League. Na de vorige week met 0-3 gewonnen heenwedstrijd in het Hongaarse Debrecen, haalde Club het ook in de terugwedstrijd van de play-offs in het Jan Breydelstadion makkelijk met 4-1.

Jim Larsen, Victor Vazquez, Mémé Tchité en Carlos Bacca stonden aan het kanon voor de thuisploeg. Szakaly scoorde de eerredder voor de bezoekers, die meer dan een helft met tien speelden.

RC Genk had, na de 2-1 nederlaag vorige week bij Luzern in Zwitserland, in de terugwedstrijd in de Cristal Arena genoeg aan een 2-0 zege om de kwalificatie af te dwingen.

De Spaanse nieuwkomer Dani Fernandez trapte na 56 minuten de poorten van de Europa League open voor de Limburgers. Invaller Ajub Masika verdubbelde in de slotfase de score (2-0).

Bekerwinnaar Sporting Lokeren kon op bezoek bij het Tsjechische Viktoria Pilsen de 2-1 zege uit de heenwedstrijd niet verdedigen. Pilsen haalde het met 1-0.

Marek Bakos zorgde na 37 minuten voor het doelpunt van de kwalificatie voor de thuisploeg. De Slovaakse aanvaller scoorde vorige week in het Koning Boudewijnstadion ook al het voor Pilsen levensbelangrijke doelpunt op verplaatsing.

De loting voor de groepsfase van de Europa League vindt om 13u in Monaco plaats. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content