Erik Gerets wordt trainer van Al Jazira

© BELGAIMAGE

Na zijn ontslag uit Qatar trekt de oud-international naar de Verenigde Arabische Emiraten.

De supporters van Standard moeten (alweer) even hun hoop opbergen om oud-speler Erik Gerets (60) als trainer te verwelkomen op Sclessin. De voormalige Rode Duivel, die amper een goede week geleden in onderling overleg een einde maakte aan zijn dienstverband bij het Qatarese Lekhwiya wegens onaanvaardbare resultaten, hoefde niet lang te wachten op een nieuwe uitdaging.

Media uit de VAE laten immers weten dat Gerets morgen officieel aan de pers wordt voorgesteld bij Al Jazira Club, waar hij de opvolger wordt van de legendarische Italiaanse doelman Walter Zenga. Die werd immers na amper zeven maanden ontslagen, na de uitschakeling van Al Jazira in de achtste finales van de Aziatische Champions League tegen Al Ain.

Al Jazira Club ligt in Abu Dhabi en is de club waar Frank Vercauteren tussen augustus 2011 en maart 2012 (kort) aan het sportieve roer stond. De Golfstaten zijn geen onbekend terrein voor Gerets, want hij was al (sinds mei 2009) aan de slag bij Al Hilal in Saudi-Arabië en vanaf oktober 2012 bij Lekhwiya SC in Qatar. Bij dat laatste team werd hij zelfs kampioen.

Al Jazira Club heeft alleszins een kwalijke trainersreputatie. Nadat Abel Braga de ploeg naar een onverwachte dubbel leidde in 2011 versleten ze immers al vijf coaches. Zenga won vijftien van de 35 officiële duels alle competities samen. Na 26 speeldagen in de reguliere competitie eindigde Al Jazira derde, met 45 punten. Kampioen Al Ahli haalde 64 punten, het tweede geklasseerde Al Wahda 48 punten. De drie teams plaatsten zich zo voor de AFC Champions League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content