Eric Abidal stelt het goed na levertransplantatie

© AFP

Eric Abidal, de verdediger van FC Barcelona en de Franse nationale ploeg, kreeg een donorlever van zijn neef. Beiden stellen het goed.

De gezondheidstoestand van Abidal evolueert gunstig, meldt Sandro Rossell, de voorzitter van Barcelona. “Meer informatie kunnen we op vraag van de familie niet geven”.

Volgens de Catalaanse sportkrant El Mundo Deportivo duurde de operatie in het Clinic-ziekenhuis in Barcelona maar liefst negen uur.

Tumor

Bij de 32-jarige Abidal werd in maart vorig jaar een tumor op de lever succesvol verwijderd. Toen al werd er echter mee rekening gehouden dat hij uiteindelijk een transplantatie zou moeten ondergaan.

Hij kreeg een donorlever van zijn neef Gerard, waardoor de transplantatie nu al kon doorgaan. Normaal moet een patiënt enkele maanden wachten op een geschikte donor.

De Fransman gaf al te kennen na de revalidatie opnieuw te willen voetballen. Het staat ongeveer vast dat Abidal niet zal kunnen deelnemen aan het EK in Polen en Oekraïne.

Staande ovatie

Barcelona speelde dinsdagavond een competitiematch tegen Getafe. In de 22e minuut, het rugnummer van de verdediger, eerden de Catalaanse fans Abidal met een staande ovatie. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content