Engelse titelstrijd tussen Manchester United en City wordt razendspannend

© IMAGEGLOBE

Ryan Giggs en Sergio Agüero schatten de kansen in.

Na dertig speeldagen bedraagt het verschil amper drie punten in het voordeel van de Mancunians, waardoor de strijd om de Engelse titel dit seizoen meer dan ooit een nek-aan-nekrace is.

Ryan Giggs, de ervaren Welshman in dienst van Manchester United, denkt dat pas laat de beslissing dreigt te vallen. “Schrijf maar 30 april op, wanneer de competitie hier wordt beslist, als de derby tussen ons op het programma staat”, verklaarde de flankspeler in de Engelse pers. “Een uitgesproken favoriet is er niet, maar er is wel een groot verschil tussen beide teams. Wij hebben de ervaring en waren al vaker kampioen. Daartegenover staat dan weer de absolute honger naar succes van City.”

Ook Sergio Agüero, de Argentijnse aanvaller van Manchester City, toont zich strijdbaar. “Waarom zouden we tot volgend seizoen moeten wachten met het veroveren van de titel als we die nu kunnen pakken”, beseft de ploeggenoot van aanvoerder Vincent Kompany. “Iedereen in onze kern is gretig. Wij willen niets liever dan het kampioenschap. Het winnen van prijzen draait om het nooit opgeven en blijven strijden. Ik ben van plan nog veel titels te pakken met deze club.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content