Engeland start als underdog tegen Italië

© AFP

Kan Wayne Rooney doelman Gianluigi Buffon verschalken?

De Engelse bondscoach Roy Hodgson, die het roer overnam van de Italiaan Fabio Capello, loopt hoog op met de Squadra. “Ze hebben een getalenteerde ploeg, met een aantal technische zeer vaardige voetballers, vooral dan op het middenveld”, weet hij. “Stuk voor stuk zijn die spelers sterk aan de bal en goed in de combinatie. Voorin zijn ze gevaarlijk, achterin degelijk. Italië telt met Buffon één van de beste doelmannen in de wereld. Dat maakt ze tot een meer dan waardige tegenstander. Het belooft een pittige wedstrijd te worden, dat kan haast niet anders. Wij hebben net zo goed prima spelers, Italië moet op zijn hoede zijn.”

Gevraagd naar het geheim achter zijn aanpak blijft Hodgson wat op de vlakte. “Ik neem mezelf altijd voor me niet met mijn voorgangers te bemoeien en daarnaar te vragen. Ik doe het op mijn eigen manier. Als dat bevalt, is dat mooi. Je moet als coach trouw blijven aan je eigen principes, waarden en normen.”

Engelsen start volgens Hodgson als underdog. “De verwachtingen waren vooraf niet al te hooggespannen”, herinnert hij zich. “Je moet altijd in jezelf geloven. Met een beetje geluk haal je de finale, zoals Denemarken in 1992 en Griekenland in 2004. Waarom zouden wij dit keer niet de verrassing kunnen zijn?”

Bij de Italianen kan Cesare Prandelli geen beroep doen op verdediger Giorgio Chiellini (spierletsel linkerbovenbeen). Middenvelder Thiago Motta sukkelt dan weer met een lichte verrekking in zijn linkerdij, terwijl Mario Balotelli rugklachten liet optekenen. De verwachting is dat er defensief wordt uitgepakt met het trio Barzagli-De Rossi-Bonucci. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content