El Ghanassy: ‘Ik heb met een aantal dingen te veel te koop gelopen’

© BELGA
Thomas Bricmont

Yassine El Ghanassy is weer terug in Gent, zijn vertrouwde nest. Sport/Voetbalmagazine had een uitgebreide babbel met het woelwater van de Buffalo’s.

Yassine El Ghanassy over…

… zijn toekomst bij AA Gent:

“Ik heb binnenkort een gesprek met meneer Louwagie. Niet om het over de duur van mijn contract te hebben, maar wel om mijn salaris eens te herbekijken. Ik heb in Engeland gespeeld, dan is dat niet meer dan normaal. Zelfs al stond ik er niet in de basis, ik heb er wel kennis gemaakt met iets hogere bedragen.”

… zijn mislukt avontuur in Engeland:

“Ik weet het niet, maar het heeft zeker niets te maken met het sportieve aspect. Bel maar naar West Bromwich Albion, ze zullen je allemaal zeggen dat ik me steeds volledig heb gegeven en dat ik me altijd correct heb gedragen. Ik deed zelfs extra oefeningen na de training. Maar de ploeg draaide goed, dus het was moeilijk om erin te komen. Tijdens de voorbereiding scoorde ik nochtans aan de lopende band. Heel gek. Zeker als ik je vertel wat Steve Clarke, de coach, tegen me zei: ‘Yassine, het is op mij dat je kwaad moet zijn, niet op jezelf. Je traint goed en hebt jezelf niets te verwijten.’ Toen hij dat zei, wist ik hoe laat het was.”

… zijn imago van ‘dikke nek’:

“Dat is deels mijn eigen schuld. Ik heb – onbewust weliswaar – met een aantal dingen wat te veel te koop gelopen. Dat is bij de supporters in het verkeerde keelgat geschoten. Je weet hoe dat gaat: je rijdt met een mooie wagen, je draagt mooie kleren en voor je het weet ben je een dikke nek. Gelukkig heb ik het kunnen bijleggen met de fans en werd ik heel hartelijk ontvangen bij mijn terugkeer.”

… over zijn maatje Ilombe Mboyo:

“Je mag gerust zeggen dat het dankzij Pelé is dat Gent vorig seizoen in eerste klasse is gebleven. Hij heeft de ploeg helemaal alleen op sleeptouw genomen. Pelé is een type dat zich belangrijk moet voelen. Hij moet eerste keuze zijn. Toen hij van Kortrijk naar Gent kwam, draaide het team goed onder Dury. Pelé had al snel door dat hij flink wat geduld zou moeten oefenen. Dat deed hij en nu is hij de onbetwiste leider van dit AA Gent.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content