Eén Lokeraar op twee trekt naar Brussel

© BELGA

Lokeren loopt storm naar de Heizel. De club kan de sportieve successen amper volgen.

Vier dagen had Lokeren nodig om de 19500 tickets voor het Koning Boudewijnstadion te verkopen, zegt CEO Marc Vanmaele. Veel gegadigden moesten teleurgesteld worden. “We hadden 4000 kaarten meer kunnen verkopen”, aldus Vanmaele. Twee jaar geleden trok Lokeren met 17000 fans naar Brussel. In twee jaar tijd steeg het aantal abonnees van 3500 naar 5300 en liep het gemiddeld aantal toeschouwers op van 5833 naar bijna 7500 man. Dat is nog altijd minder dan de helft van het aantal Brusselgangers van zaterdag, niet slecht voor een provinciestad van een kleine 40.000 inwoners (33.000 voor de stad zelf, zonder de randgemeenten). Dat betekent dus dat één inwoner op twee naar Brussel trekt.

De abonnees komen voor 50% uit Groot-Lokeren. De rest komt voornamelijk uit Oost-Vlaanderen, maar Lokeren heeft ook abonnees in Antwerpen (vorig jaar 47), Brussel (25), West-Vlaanderen (15), Vlaams-Brabant (4), Luxemburg, Nederland (19) en Spanje (één). Vorige week werd nog een nieuwe supportersclub opgericht in De Haan. Bij de club kan men amper de sportieve successen opvolgen. Meer comfort in het stadion dringt zich op, wil Lokeren vooruit geraken.

Nog in maart hoopt de club die een dossier indiende bij de Vlaamse Gemeenschap groen licht te krijgen voor de verbouwing van Daknam, dat sinds de ingebruikname van 1974 een flinke face-lift nodig heeft. Eerst wil men een nieuwe tribune bouwen achter het doel waar nu het scorebord staat en een parking ligt, maar veiligheidshalve gaat men er van uit dat, als Lokeren Europees speelt, het zijn thuiswedstrijden in het Koning Boudewijnstadion afwerkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content