‘Eden is explosiever, ik heb meer uithouding’

© BELGA
Thomas Bricmont

Thorgan Hazard, revelatie bij Zulte Waregem, gaat in Sport/Voetbalmagazine de vergelijkingen met zijn broer Eden niet uit de weg.

Omdat er bijna niet aan te ontsnappen valt: de vergelijking om aan alle vergelijkingen een einde te maken. Vijf raakpunten met zijn broer Eden waar Thorgan commentaar mag op leveren.

Een schijnbeweging?

Thorgan Hazard: “Veinzen om te trappen. Maar hij heeft meer techniek dan ik, dus verwacht van mij geen hoogstandjes zoals hij die geregeld laat bewonderen.”

Een uiterlijk kenmerk?

“Ze zeggen weleens dat we allebei een dikke kont hebben (lacht). Eden heeft wel steviger dijen. Hij is dus explosiever terwijl ik meer uithouding heb.”

Gevoel voor humor?

“We houden er allebei wel van om iemand voor de gek te houden, dat is duidelijk. Zowel in de kleedkamer als onze pa bijvoorbeeld.”

Verleidingstechnieken?

“Ik ben al van mijn vijftiende met mijn vriendin samen, Eden zelfs nog vroeger. Groupies? Dat moet je aan hem vragen. We zijn gesetteld en dat is ook het beste voor een voetbalcarrière.”

En tot slot: wat zijn de grote verschillen?

“Geen idee… Ik mopper sneller dan hij, ook al ben ik van nature rustiger. Niet dat ik een moeilijke ben voor een trainer of zo. Eden heeft daar soms wel last mee gehad. Als primus had hij het niet altijd nodig om hard te werken, al is dat bij Chelsea wel veranderd…”

Het hele interview met Thorgan Hazard lees je deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content