Eden Hazard vormt het nieuw epicentrum van Real Madrid

© © LIMITED PICTURES
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Eden Hazard heeft er al meer dan één week bij Real Madrid op zitten. Over lockers, een ‘loco’, afzien, nattigheid en een puzzel.

‘Day 1 in the new office’, zo kondigde Eden Hazard zijn eerste werkdag bij Real Madrid op Instagram aan op maandag 8 juli. Op de foto zien we een glimlachende Hazard voor het logo van de Koninklijke.

Onze landgenoot voelt zich duidelijk meteen thuis in het Witte Huis. Op een filmpje van Marca TV is te zien hoe Hazard zich installeert in de kleedkamer. Opmerkelijk: boven zijn locker, naast die van nummer 22 Isco, staat wel zijn naam maar nog geen rugnummer.

Daarover is intussen heel wat speculatie ontstaan: wordt het het legendarische nummer 7 van Raymond Kopa, Raúl González en Cristiano Ronaldo? Of wordt het nummer 23? Volgens Marca stuurt Hazard daar zelf op aan. Reden: hij is ‘loco’ van de NBA en dat nummer behoorde toe aan de legendarische Michael Jordan bij de Bulls.

Een oude bekende

Op dinsdag 9 juli vloog de ploeg naar Canada, waar een tiendaagse stage is voorzien in Montréal. Bedoeling is de batterijen daar op te laden voor het nieuwe seizoen, dat liefst beter is dan het voorgaande.

De nadruk ligt er vooral op fysiek werk. Daarvoor plukte Zidane hoogstpersoonlijk de fysiektrainer van de Franse nationale ploeg weg, na een telefoontje naar bondscoach Didier Deschamps. Gregory Dupont, een adept van ijsbaden en aangepaste voeding, komt Antonio Pintus vervangen en is een oude bekende van Hazard. Hij werkte immers van 2009 tot 2017 bij Lille OSC.

De Fransman legt er naar verluidt stevig de pees op. Zidane wil op tien dagen tijd een stevige basis leggen en dan wordt er niet op een zweetdruppeltje meer of minder gekeken.

Epicentrum van de aanval

Ondertussen proberen de Spaanse media uit te dokteren hoe Zinédine Zidane straks wil gaan voetballen. Dat is niet makkelijk aangezien Real nog geen wedstrijden gespeeld heeft. Vanaf 21 juli neemt de ploeg wel deel aan de International Champions Cup op drie verschillende locaties in de Verenigde Staten, met achtereenvolgens Bayern München, Arsenal en Atlético Madrid als tegenstanders.

Bale loopt nog rond bij Real, maar mag na de komst van Hazard eigenlijk beschikken.
Bale loopt nog rond bij Real, maar mag na de komst van Hazard eigenlijk beschikken.© belgaimage

De Spaanse pers lijkt al van één zaak zeker: Eden Hazard wordt het epicentrum van de aanvalslinie van Real Madrid. De ploeg wordt rond hem gebouwd. Vinícius Júnior, een van de lichtpuntjes van vorig seizoen, voelt al nattigheid: ‘Met de komst van Hazard zal het moeilijker voor mij worden om te spelen. Maar dat is geen probleem voor mij. Alles hangt af van Zidane.’

Keuze genoeg

Ondertussen loopt ook Gareth Bale nog rond bij Real. De Welshman mag eigenlijk beschikken van Zidane, maar maakt geen aanstalten om te vertrekken. Voorlopig doet hij gewoon mee aan de voorbereiding op het seizoen.

Met ook nog Karim Benzema, Luka Jovic, Rodrygo, Marco Asensio, Lucas Vázquez, Mariano, Brahim, Isco en Vinícius Júnior heeft Zidane genoeg offensieve mogelijkheden. Het wordt uitkijken hoe hij de puzzel gaat leggen. Wellicht weten we op 21 juli na de match tegen Bayern München meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content