Eden Hazard schiet België voorbij Macedonië (1-0)

© Belga

De Rode Duivels hebben in hun zesde kwalificatieduel voor het WK van 2014 in Brazilië Macedonië verslagen met 1-0. Eden Hazard scoorde in de 62ste minuut de enige treffer in de partij.

In de eerste helft waren de Duivelsin een uitverkocht Koning Boudewijnstadion de betere ploeg, maar echt overtuigen konden ze niet en in de opbouw ging het allemaal wat traag. De Bruyne (driemaal) en Mertens schoten het leer naast of over en toen de Belgen wel konden scoren, via Vermaelen, werd de treffer terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Hazard knap overhoeks
Op het uur trapte Hazard een bal op de deklat, maar twee minuten later was het wel raak. Hazard zette met een mooie sleepbeweging twee Macedoniërs in de wind en knalde knap overhoeks binnen (1-0).

De bezoekers reageerden via Gligorov en de ingevallen Trajkovski en aan de overzijde kwam ook Mirallas en Chadli nog dicht bij een doelpunt, maar het bleef 1-0.

Kroatië op het nippertje
In dezelfde groep raakte Kroatië in de slotfase voorbij Wales (1-2 in Swansea) en haalde Servië het met 2-0 van Schotland. In de stand blijven België en Kroatië samen aan de leiding met 16 op 18, dan volgen Servië (7), Wales (6), Macedonië (4) en Schotland (2).

De selectie van bondscoach Marc Wilmots speelt zijn volgende WK-kwalificatieduel in groep A op vrijdag 7 juni in Brussel tegen Servië. Op 29 mei nemen de Belgen het in een oefeninterland in Cleveland eerst wel nog op tegen de Verenigde Staten. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content