Eden Hazard met vertrouwen naar Qatar: ‘Ik twijfel niet aan mijn kwaliteiten’

© GETTY IMAGES - PHOTONEWS - BELGA IMAGES

Bij Real Madrid is zijn situatie wegens een gebrek aan speelminuten stilaan uitzichtloos, maar behoudens ongelukken start aanvoerder Eden Hazard binnenkort als basisspeler bij de Rode Duivels aan het WK in Qatar.

In alle competities samen kwam Hazard dit seizoen voor Real niet verder dan 229 minuten in zeven duels. Daarin liet hij één doelpunt en één assist optekenen. Zijn laatste speelminuten in La Liga dateren van 11 september tegen Mallorca en in de pikorde is hij intussen ook voorbijgegaan door Rodrygo, Marco Asensio en Mariano Diaz. Als iedereen fit is, opteert Real-coach Carlo Ancelotti voorin voor Benzema, Vinicius en Fede Valverde.

‘Het is ingewikkeld, want ik wil meer spelen’, vertelde de Belgische aanvoerder maandag tijdens een persmoment in Tubeke. ‘Het maakt echter deel uit van de sport. De coach maakt de beslissingen. Real blijft winnen, dus daar kan je niet veel op aanmerken. Ik accepteer dat en probeer op training te tonen dat ik er klaar voor ben. Het is niet altijd makkelijk. Soms denk je dat je gaat spelen en dan volgt er weer een teleurstelling’, aldus Hazard.

‘Ik weet dat de mensen intussen twijfelen aan mijn kwaliteiten, maar ik twijfel er zelf niet aan. Fysiek en mentaal voel ik me goed, het ontbreekt me enkel aan wedstrijdritme. Ik begrijp de twijfels wel, het is aan mij om te tonen op het terrein dat ik het nog kan. Ik heb er vooral veel zin in en dat geeft me kracht. Ik wil tonen dat ik nog kan voetballen. Dat ben ik op twee à drie jaar tijd zeker niet verleerd.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content