Dury: ‘Thorgan moet absoluut spelen’

© Belga

Met een knalprestatie tegen OHL zette Thorgan Hazard zijn debuut bij Zulte Waregem meteen extra in de verf. Hoe de West-Vlaamse club erin slaagde om de jongere broer van Eden Hazard los te weken bij Chelsea.

Rik Vande Velde, de hoofdscout van Anderlecht, zal de naam van Thorgan Hazard (19) ongetwijfeld omcirkeld hebben. Na zijn sterke prestatie voor SV Zulte Waregem op OHL mag de jeugdinternational zaterdag Lucas Biglia en co een lastige avond bezorgen.

Hoe slaagde Francky Dury erin om de polyvalente middenvelder te huren van Chelsea? “Dankzij de alertheid van Patrick Decuyper. Het past in onze visie om jonge talenten speelkansen te geven”, zegt de trainer in Sport/Voetbalmagazine, en wijst daarbij ook op de goede contacten van Decuyper met John Bico Penaque, de Kameroense zaakwaarnemer van Eden Hazard en zijn broer.

“Plots vernamen wij dat een verhuur van Thorgan mogelijk was. Dat had Patrick in een eerste contact met zijn agent opgevangen. Dergelijke opportuniteiten mag je niet laten liggen. Ik kende zijn kwaliteiten van bij de Belgische beloften.”

“Op OHL zag ik een behoorlijk complete voetballer, die rijp was om de bal in de ploeg te houden indien nodig en boven alles het collectieve belang vooropstelde. In het derde kwartier werden meerdere keren fouten op Thorgan gemaakt, dat voorspelt veel goeds.”

“Die jongen zit in een mooie ontwikkelingsfase en moet dan absoluut spelen. Qua technische bagage en overzicht kan hij positioneel een ideaal complement betekenen voor Franck Berrier, die ik met zijn ervaring en passing al een rij achteruitschoof.”

Dury is van plan om, zoals eerder met huurling Emil Lyng van Rijsel, elke veertien dagen een rapport op te stellen. “Ik had enkel een contact met de medische staf van Chelsea, maar via onze clubleiding kan dat misschien wel in Londen geraken”, besluit de coach. “Toekomstgericht kan dit alleen maar leiden tot een win-winverhaal.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content