Duitse bondscoach beschouwt België als outsider voor wereldtitel

© ImageGlobe

Het succes van de Rode Duivels gooit ook in Duitsland hoge ogen.

Het succes van de Rode Duivels gooit ook in Duitsland hoge ogen.

Onder de titel ‘Hoe gevaarlijk worden zij voor ons op de Wereldbeker?’ zoomt de Duitse tabloid Bild in op de sterke WK-kwalificatiecampagne van de Rode Duivels.

Zo legde Bild zijn oor te luisteren bij oud-internationals Jean-Marie Pfaff (tevens ex-Bayern München) en Roger van Gool. Pfaff noemt de Belgen ‘een zeer goed team’, terwijl Van Gool vooral de verdienste van bondscoach Marc Wilmots looft. ‘Ons succes is voor een groot deel zijn verdienste. Hij heeft de ploeg leren strijden.’

De meest opmerkelijke reactie komt echter van Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland. De Mannschaft is zoals steeds een van de topfavorieten voor de wereldtitel in Brazilië, maar Löw beschouwt België als een ‘Geheimfavorit’, een outsider.

Bild merkt ook op dat de Rode Duivels alvast qua marktwaarde tot de absolute wereldtop behoren. ‘Met een totaalwaarde van 354,7 miljoen euro zijn de Belgen meer waar dan de Portugezen (318 miljoen euro) en de Nederlanders (205,7 miljoen euro). Duitsland is nog altijd top met 468,5 miljoen euro,’ zo luidt het. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content