Duchâtelet is eigenaar van Charlton Athletic

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Na een week van besprekingen is de deal officieel beklonken: Roland Duchâtelet krijgt 100% van de aandelen bij Charlton Athletic in handen.

Charlton Athletic speelt momenteel in de Engelse tweede klasse, waar het onderaan het klassement hangt. Bovendien besliste de Amerikaanse investeerder Josh Harris om niet langer geld in de noodlijdende club te pompen. Daarop kwam Standardvoorzitter Roland Duchâtelet in het spel. Na een week van onderhandelingen is de deal nu officieel rond.

Formaliteiten

“Charlton Athletic is overgenomen door de Belgische ondernemer Roland Duchâtelet. Met zijn bedrijf Staprix NV vergaart hij 100 procent van de clubaandelen”, klinkt het in een communiqué. Charlton voegt eraan toe dat er nog enkele juridische formaliteiten moeten worden afgerond.

De voorwaarden van de overname zijn niet bekend. Volgens bepaalde bronnen is met de deal een som van bijna 20 miljoen pond (24 miljoen euro) gemoeid. Aftredend voorzitter Michael Slater, die zijn stoel overlaat aan bestuurslid Richard Murray, looft Duchâtelet als een “investeerder met een brede kennis van het voetbal die goed geplaatst is om de club in The Championship een stabiele plaats te geven”.

Imperium

De 67-jarige Duchâtelet blijft zo zijn voetbalimperium uitbreiden. Half december raakte bekend dat hij de Duitse vierdeklasser FC Carl Zeiss Jena heeft overgenomen. Naast Standard heeft Duchâtelet ook banden met tweedeklasser STVV (via zijn partner Marijke Höfte, hijzelf is er ex-voorzitter) en het Hongaarse Ujpest (via zijn zoon Roderick).

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content