Droomtransfer voor Nederlander Büttner: van Vitesse naar Manchester United

© Reuters

Als de 23-jarige verdediger door de medische keuring komt, ligt er een contract voor vijf seizoenen voor hem klaar.

Alexander Büttner, die tot de voorselectie van Oranje voor het EK behoorde, maakte het nieuws zelf bekend. “Dit is echt een droom die uitkomt”, verklaarde hij. “Het is heel snel gegaan allemaal en ik ben er natuurlijk bijzonder blij mee.”

Geschil

Büttner is een jeugdspeler van Vitesse, de vorige club van Anderlechtcoach John van den Brom. In 2008 kwam hij er in het eerste elftal. Eerder deze zomer zag de linksachter een transfer naar Southampton afketsen vanwege een financieel geschil.

De afgelopen weken was hij niet meer welkom op de trainingen van de hoofdmacht, omdat hij te veel met een vertrek bezig zou zijn. De verdediger spande een arbitragezaak aan tegen Vitesse waarin hij ontbinding van zijn contract eiste, maar verloor die zaak.

Nederlanders

Na Robin van Persie is Büttner de tweede Nederlandse aanwinst van United. De club van manager Alex Ferguson betaalde afgelopen week bijna 30 miljoen euro om spits Robin Van Persie over te nemen van Arsenal.

Büttner moet bij de ‘Mancunians’ de strijd aan met onder andere Patrice Evra, doorgaans de vaste linksback van Ferguson. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content