Drie speeldagen schorsing voor Aleksandar Mitrovic

© Belga Image

De geschillencommissie Betaald Voetbal van de Belgische Voetbalbond (KBVB) legt Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic een schorsing van drie speeldagen en een geldboete van 1.200 euro op.

Aleksandar Mitrovic werd door het Bondsparket, dat vier speeldagen schorsing vroeg, vervolgd op basis van een verslag van de Reviewcommissie. Die had op beelden van de wedstrijd Anderlecht-Westerlo vastgesteld dat de Servische international een elleboogstoot had uitgedeeld aan zijn tegenstander Bruno Godeau.

Mitrovic verscheen zelf op de zitting – opvallend, aangezien Anderlecht momenteel op stage is in het buitenland – en aanhoorde de vordering van de procureur, die sprak van een ‘brutale overtreding’, die in strijd is met de FIFA-regels, en vroeg vier speeldagen schorsing.

Anderlecht verdedigde zijn speler onder meer door te stellen dat Mitrovic ‘niet de “bad boy” is die hij uiterlijk lijkt te zijn’. ‘Hij is de eerste om zich bij incidenten te verontschuldigen en zich in te zetten voor liefdadigheidsacties’, stelde de clubadvocaat. ‘Bovendien kon Godeau meteen verderspelen na verzorging. Het was niet de bedoeling van Mitrovic om hem te blesseren. Het gaat om een uit de hand gelopen duw, waarop de tegenspeler adequaat gereageerd heeft.’

Anderlecht heeft tot donderdagmiddag de tijd om eventueel tegen de sanctie in beroep te gaan. Als deze sanctie behouden blijft, mist Mitrovic de volgende drie wedstrijden van RSCA, thuis tegen Lierse (18/1), in de beker tegen Zulte Waregem (thuis op 21/1) en de topper op het veld van Standard (25/1). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content