Dream Football League: nieuw supertoernooi in Qatar?

© Qatar 2022 Bid Committee

Qatar droomt volgens Britse mediaberichten van een nieuw internationaal voetbaltoernooi met de topclubs van Europa, de Dream Football League.

Qatar droomt van een nieuw internationaal voetbaltoernooi met de topclubs van Europa, de Dream Football League. Dat schrijft de Britse kwaliteitskrant The Times.

Qatar, dat in 2022 het WK organiseert, wil zichzelf meer en meer op de internationale voetbalkaart zetten. Met de steun van de koninklijke familie wil Qatar Sports Investments, de investeerders achter de Franse club PSG, in de oliestaat een zogenaamde Dream Football League (DFL) oprichten voor 24 absolute topclubs. Zestien clubs zouden permanente leden zijn, acht andere teams zouden voor elk toernooi uitgenodigd worden. Alleen al om deel te nemen zou elke club 200 miljoen euro aangeboden krijgen.

De Dream Football League zou vanaf 2015 om de twee jaar in de zomer georganiseerd worden en moet de concurrentie aangaan met de Champions League en het WK voor clubs. Uiteraard moeten zowel de clubs, de FIFA en de UEFA daar eerst nog groen licht voor geven.

Volgens The Times zal Qatar volgende maand met concrete plannen op de proppen komen.

Hoax? Er zijn echter ook geruchten dat het mogelijk om een hoax gaat. Eurosport meldt dat het artikel van The Times gebaseerd is op een fopbericht van 10 maart van de Franse sportsite Les Cahiers du Football en dat The Times in de val getrapt is. De Engelse krant kreeg alvast geen reacties bij enkele van de genoemde clubs zoals Chelsea, Liverpool en Manchester United. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content