Dossevi: ‘Ik ben blij verrast door de kwaliteit van de Belgische stadions’

© BELGAIMAGE

De Frans-Togolese winger Matthieu Dossevi is een van de smaakmakers van Standard. De 28-jarige gaat geen enkel thema uit zijn verleden uit de weg.

Matthieu Dossevi over…

…Ariël Jacobs:

“Hij was een heel goede trainer, ik hield van zijn manier van werken, zijn discours, zijn persoonlijkheid. Maar het is redelijk slecht afgelopen tussen ons, hij liet me op het einde niet meer veel spelen. Dat vond ik jammer. Valenciennes zat in een heel moeilijke situatie met enorm veel spelers die einde contract waren, onder wie ik. Ik denk dat hij zich een beetje te veel heeft laten leiden door wat men hem verteld heeft over mij. Men zei hem dat de toekomst van de club mij niet kon schelen, wat totaal onjuist was. Het ontgoochelde me dat ik Valenciennes moest verlaten op die valse noot. Ik heb er vier seizoenen gepeeld.”

…de Jupiler Pro League:

“De kwaliteit van de stadions heeft me verbaasd, en dat bedoel ik niet ironisch. Ik kom van Griekenland. Ik speelde in het beste stadion met Olympiacos, maar elders is het echt klein, dan spreek je over stadions van 5000 à 6000 plaatsen. En in Frankrijk gaat het nu beter omdat het EK eraan komt, maar ik heb bij Auxerre, Guingamp, Bastia en in het oude stadion van Lille gespeeld. Daar word je echt niet vrolijk van. Echt, op dat vlak ben ik blij verrast in België. En de velden zijn van een erg goede kwaliteit. Er hangt ook overal een redelijk sympathieke sfeer.”

…Standard:

“Het is duidelijk dat Standard een tot de verbeelding sprekende club blijft in België. Diegene die hier een voet binnen zet, voelt meteen dat hij een verantwoordelijkheid heeft. Het gaat verder dan louter voetbal. Je voelt dat je hier bij een instituut zit. Er is de hevigheid van de supporters, op straat kom je mensen tegen die zot zijn van Standard en op sociaalnetwerksites zit het spel meteen op de wagen.”

… Victor Valdés:

“Waarom hem nemen als je Guillaume Hubert hebt, heb ik voor zijn komst gezegd. Dat werd overal een beetje opgepikt. Men heeft niet goed begrepen wat ik wou zeggen. Laat het duidelijk zijn: bij Standard is iedereen super tevreden om in de kern een speler met zo’n palmares te hebben. We gaan elke dag van hem leren. Niet alleen de keepers, maar ook de veldspelers. Hij kan ons zijn ervaring, zijn maturiteit, heel wat zaken bijbrengen. Ik maakte alleen de bedenking op menselijk vlak. Guillaume Hubert is jong, hij is geduldig geweest, en toen hij in de ploeg kwam, heeft hij zijn werk heel goed gedaan. Op het moment dat hij top is, ziet hij Valdés arriveren. Dat kan positief zijn, want hij zal ook veel leren van hem, maar menselijk gezien is het toch een complexe situatie.”

(Pierre Danvoye)

Lees het volledige interview met Matthieu Dossevi in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 3 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content