Dirk Geeraerd niet langer coach van Waasland-Beveren

© Belga

Dirk Geeraerd is niet langer trainer van Waasland-Beveren. Het bestuur van de Waaslanders besliste om de samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten.

Dirk Geeraerd is niet langer trainer van Waasland-Beveren. Het bestuur van de Waaslanders besliste om de samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten. Dat meldt de rode lantaarn van de hoogste voetbalklasse op de clubwebsite.

Waasland-Beveren promoveerde vorig seizoen van tweede naar eerste klasse, maar kent een moeilijk seizoen. Het staat al een hele tijd in de onderste regionen van het klassement en na de zware 2-6 nederlaag van op de zestiende competitiespeeldag tegen Club Brugge is het in de stand zelfs zestiende en laatste. Waasland-Beveren heeft net als Cercle Brugge elf punten, maar de Vereniging heeft één wedstrijd meer gewonnen.

“Het bestuur is er zich van bewust dat Dirk absoluut niks kan verweten worden qua inzet en gedrevenheid. Het behalen van twee eindrondes in tweede klasse en de promotie naar de Jupiler Pro League waren het beste bewijs van zijn schitterende kwaliteiten”, klinkt het op de Freethiel. “Vandaag is evenwel gebleken dat dit harde en meestal ondankbare werk spijtig niet geleid heeft tot de verhoopte resultaten en dat het bestuur in het belang van de club deze maatregel moest nemen”.

Geeraerd, sinds juni 2010 in dienst bij de Wase club, is al de zesde coach die dit seizoen zijn koffers moet pakken in eerste klasse, na Ron Jans (Standard), Trond Sollied (AA Gent), Bob Peeters (Cercle Brugge), Georges Leekens (Club Brugge) en Chris Janssens (Lierse).

In afwachting van de aanstelling van een nieuwe trainer zal assistent David Penneman de trainingen leiden bij Waasland-Beveren. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content