Dick Advocaat: ‘Wilmots heeft geweldige job gedaan’

© ImageGlobe

Als de Rode Duivels niet verliezen in Kroatië, plaatsen zij zich voor het eerst sinds 2002 voor de eindronde van een WK. Ex-bondscoach Dick Advocaat is trots op het Belgisch elftal.

Dick Advocaat leidde de Rode Duivels tussen september 2009, toen hij overnam van Franky Vercauteren, en april 2010. De Nederlander koos toen, ondanks een doorlopend contract, voor de Russische nationale ploeg en werd op zijn beurt opgevolgd door Georges Leekens en Marc Wilmots, zijn toenmalige assistent.

‘De lijn van Wilmots is de lijn die we samen hadden uitgestippeld toen hij mijn assistent was geworden. Welke lijn? Eentje van puur professionalisme’, zegt hij in de Nederlandse krant De Telegraaf.

‘De Kleine Generaal’ bracht opnieuw discipline en bezieling in het elftal en schrikte er niet voor terug boegbeelden als Vincent Kompany en Marouane Fellaini op de bank te zetten wanneer ze niet in de pas liepen. ‘Het is leuk dat er een bepaalde erkenning is, maar ik ben vooral trots op hoe Wilmots het werk heeft opgepakt’, zegt Advocaat. ‘Het lijkt makkelijk als het goed gaat, maar hij heeft een geweldige job gedaan.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content