Dennis van Wijk moet opstappen bij Westerlo

© Belga

Westerlo heeft zijn Nederlandse coach Dennis van Wijk de laan uitgestuurd.

“De club heeft besloten dat er te weinig voedingsbodem bestond in de samenwerking met de trainer om de negatieve resultaten om te buigen en alzo het verhoopte resultaat voor dit seizoen te behalen. KVC Westerlo wenst de trainer te bedanken voor zijn bijdrage in het terugbrengen van de club naar eerste klasse en wenst hem verder in zijn carrière alle succes toe”, aldus een bericht op de website.

Westerlo staat na 21 speeldagen op de 13e plaats in de Jupiler Pro League. Het behaalde in de laatste 9 wedstrijden maar drie punten. Vorige week vrijdag verloren de troepen van Van Wijk nog met 4-0 van landskampioen Anderlecht.

Van Wijk leidde Westerlo vorig seizoen nog naar de eerste plaats in de tweede klasse en de bijbehorende promotie. Ook bij het begin van het huidige seizoen presteerde Westerlo goed, maar die lijn kon de laatste weken niet doorgetrokken worden.

De Nederlander coachte Westerlo sinds mei 2013. Voorheen trainde hij onder meer Cercle Brugge, Roeselare, Willem II, Oostende, Sint-Truiden, Bergen, Charleroi en Antwerp. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content