Del Bosque begrijpt kritiek niet

© AFP

Spaanse bondscoach krijgt met Frankrijk stevige tegenstander voorgeschoteld in EK-kwartfinale.

Met historisch besef kijkt Vicente del Bosque vooruit naar het prestigeduel tegen Frankrijk. Ondanks de favorietenstatus van de regerend Europees kampioen blijft de Spaanse bondscoach toch op zijn hoede. “De geschiedenis bewijst dat Frankrijk altijd beter was in competitieve wedstrijden. We moeten dus nog maar afwachten of met de geschiedenis kunnen breken.”

Del Bosque twijfelt ondertussen voor de rechtsachterpositie tussen Arbeloa (Real Madrid), die tot nu toe altijd de voorkeur kreeg, en Juanfran (Atlético Madrid). Vooral die laatste zou met zijn verleden als winger meer kunnen toevoegen aan het aanvallende spel. Een ander twistpunt blijft wie voorin zal opdraven. Del Bosque blijft op de vlakte. “We hebben geweldige spelers en verschillende opties. Ik kan alle 23 spelers gebruiken, daarom twijfel ik.” Overigens begrijpt de bondscoach niet waarom hij zo veel kritiek krijgt in eigen land. “Wij zijn de enigen die niet bejubeld worden. Ik heb geen idee waarom. Het blijft raar dat de Europees en wereldkampioen niet het voordeel van de twijfel krijgt.” Controlerende middenvelder Xabi Alonso (30) bereikt een mooie mijlpaal in zijn interlandloopbaan, want hij speelt waarschijnlijk zijn honderdste interland.

Laurent Blanc zit met een groter probleem opgescheept. Centrale verdediger Philippe Mexès is, tot groot ongenoegen van assistent-bondscoach Alain Boghossian, geel geschorst. Laurent Koscielny van Arsenal wordt vermoedelijk zijn vervanger. “Spanje is een team dat voetbalt, we zullen veel meer ruimte krijgen”, stelt aanvaller Karim Benzema in L’Equipe. Samir Nasri (knie) en Franck Ribéry (hiel) sukkelden met lichte letsels, terwijl ook de bezetting op het middenveld – na de openlijke kritiek van Hatem Ben Arfa – nog een vraagteken blijft. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content