Dejaegere in de voetsporen van Vanhaezebrouck

© BELGA

Brecht Dejaegere zit in zijn derde jaar regentaat LO, in het kader van eens stage geeft hij training aan leerlingen van het sporthumaniora in Kortrijk.

In het kader van zijn stage in het derde jaar regentaat lichamelijke opvoeding geeft KVK-speler Brecht Dejaegere training in de richting voetbalspecialisatie in het sporthumaniora van het atheneum van Kortrijk. Kopieert hij daarbij enkele trainingsvormen van Hein Vanhaezebrouck?

Brecht Dejaegere: “Sommige oefeningen van hem gebruik ik wel. Voetbal is niet zomaar een beetje bewegen en op een bal stampen, ik probeer hen ook te laten meedenken: hoe ga je druk zetten, hoe ga je omschakelen?

“De dag van vandaag is de jeugd wel heel mondig en ik ben vooral iemand… er moet eerst orde zijn! Eens ik het in de hand heb en ze echt luisteren, kan een grapke en een grolleke wel, maar er moet vooral gewerkt worden. Na een afwerkingsoefening trapte er eens één totaal onnodig een bal weg en dan zeg ik: loop maar een paar toerkes. Of: pomp maar eens tien keer. Maar het is een goeie groep. Intussen weten ze dat als er gewerkt wordt het ook plezierig kan zijn”, aldus Dejaegere. (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content