De Rode Duivels-momenten van het jaar

© Belga

2014 was het jaar van het WK voetbal en de Rode Duivels. Sport/Voetbalmagazine peilde bij 25 bekende Belgen naar hun favoriete Rode Duivels-moment van het voorbije jaar. Hier alvast een voorsmaakje…

Daniël Termont, burgemeester van Gent

“Wat mij tijdens het WK vooral bezighield, was die sportieve strijd in de spits tussen de jonge geweldenaars Lukaku en Origi. Geef toe: wie had al écht van Origi gehoord? Die gast bleek geweldig te kunnen voetballen. Daar zat zoveel dramatische spankracht in. Lukaku kwam maar niet in zijn spel, Origi verloste de natie tegen Rusland en van de weeromstuit deed Lukaku daarna hetzelfde tegen de VS. We leken op weg naar minstens een evenaring van de prestaties in Mexico in 1986, maar dat was opnieuw buiten de stugge Argentijnen gerekend.”

Adil El Arbi, regisseur en Slimste Mens 2014

“Dat Braziliaanse jongetje met zijn bril, die volop weende nadat Neymar en co er zeven in hun bak kregen tegen Duitsland in de halve finales, blijft tot op vandaag mijn beeld van het WK. Ik volgde ook met veel enthousiasme de prestaties van de Rode Duivels vanuit Brussel. In de cafés, daarna aan het Beursplein, een dergelijke beleving maakte ik nog nooit mee. Het was alsof we, gewoon maar door het behalen van de kwartfinales tegen Lionel Messi en Argentinië, de wereldtitel hadden gehaald. Ik moet ook wel toegeven dat ik stevig heb staan zwaaien met die banale vlaggetjes. Wie weet, misschien worden we ooit eens wereldkampioen. Ik ben alleszins een believer.”

Elio di Rupo, voorzitter PS en burgemeester van Bergen

“De spannendste momenten heb ik toch beleefd tijdens België-VS, de achtste finale die ik in mijn thuisstad Bergen samen met duizenden mensen op groot scherm heb beleefd. Voordien hadden we een tweet naar Barack Obama gestuurd om te wedden voor enkele Belgische biertjes dat de Rode Duivels zouden winnen. Wat ook gebeurde. Twee maanden later hield Obama zich aan onze weddenschap en stuurde hij twee kartonnetjes Amerikaans bier. Het is maar een anekdote, maar het toont wel hoeveel onze Rode Duivels losmaken in de wereld en wat een onbetaalbare internationale promotie ze voor ons land zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content