De keuze van de redactie

© BELGA
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Jan Hauspie, redacteur bij Sport/Voetbalmagazine, kijkt dit weekend uit naar Oud-Heverlee Leuven – Bergen.

Met Oud-Heverlee Leuven en Bergen staan zaterdag twee clubs tegenover elkaar die in maximaal vijf onderlinge duels zullen proberen de rechtstreekse degradatie naar de tweede klasse te vermijden. Twee clubs die voor het seizoen nooit hadden gedacht dat ze zich vandaag in deze netelige situatie zouden bevinden.

OHL was voor het tweede opeenvolgende jaar zonder veel moeite uit acuut degradatiegevaar gebleven, Bergen was door Enzo Scifo op een mooie zevende plaats geparkeerd. Niet één kenner die hen tussen de potentiële degradatiekandidaten zette.

OHL begint met drie punten voorsprong en het thuisvoordeel aan deze PO3. Een cijfervoordeel en een statistisch voordeel dus.

Bergen lijkt het psychologische voordeel te hebben. Het zette na de winterstop een sterkere reeks neer dan OHL, in die mate zelfs dat het de Leuvenaars op het eind nog bijna van de voorlaatste plaats verdrong.

Zover kwam het uiteindelijk niet, maar Bergen stuurde OHL in een rechtstreekse confrontatie op de slotspeeldag wel puntenloos naar huis. Een mentale opsteker voor de Henegouwers, zeker en vast.

OHL keerde niet alleen zonder punten terug uit Bergen. Het verloor er ook Karel Geraerts met een rode kaart. Hij is er niet bij zaterdag.

Tot overmaat van ramp is ook Bjorn Ruytinx de eerste drie wedstrijden geschorst wegens zijn aanslag op de benen van Christophe Diandy. De Geschillencommissie van de KBVB sanctioneerde hem daarvoor vorige week. Tel daarbij de schorsing die Jovan Kostovski nog uitzit voor zijn uitsluiting tegen Lierse en de vraag is: wie trapt OHL zaterdag naar een zespuntenvoorsprong tegen Bergen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content