De keuze van de redactie

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Matthias Stockmans, redacteur van Sport/Voetbalmagazine, kijkt dit weekend uit naar de bekerfinale tussen Lokeren en Zulte Waregem.

Nu ja, echt keuze was er niet, aangezien de Jupiler Pro League een weekje stil ligt in aanloop naar de play-offs. Toch is deze bekerfinale er één waar we oprecht naar uitkijken. Lokeren en Zulte Waregem: twee van de best voetballende ploegen in onze competitie zijn het, aan elkaar gewaagd en vol ambitie.

Het is bovendien de eerste keer sinds de invoering van het play-offsysteem dat er twee teams uit PO 1 tegenover elkaar staan in die bekerfinale. En op Lokeren – KV Kortrijk van twee jaar geleden na, waren de voorbije vijf finales telkens wedstrijden met een uitgesproken favoriet. Twee keer Cercle Brugge, een keer Westerlo en een keer KV Mechelen waren niet bepaald finalisten die de neutrale voetbalfan warm deden lopen voor zo een cupmatch in het Koning Boudewijnstadion -met alle respect voor het parcours dat die teams toen neerzetten.

Peter Maes laat zijn Lokerse elftal steeds positief voetbal brengen, met opbouw van achteren uit en duidelijke looplijnen. Hetzelfde kan gezegd van Francky Dury en zijn Essevee. Dat teamdiscipline en een vaste structuur daarbij niet hoeven te betekenen dat het individueel talent in de kiem gesmoord wordt, bewijst de ontbolstering van twee jonge Belgische raspaardjes: Hans Vanaken bij Lokeren en Thorgan Hazard bij Zulte Waregem. Respectievelijk nummer drie en twee in onze recente top 50 van beste voetballers in de Jupiler Pro League. Het is uitkijken naar wie van deze twee jonge spelmakers zaterdagavond het meest zijn stempel kan drukken in een volledig uitverkocht Koning Boudewijnstadion.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content