De keuze van de redactie

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Matthias Stockmans, redacteur bij Sport/Voetbalmagazine, kijkt dit weekend uit naar de wedstrijd AA Gent – Waasland-Beveren.

Er zijn natuurlijk de topaffiches in play-off 1, en er is het cruciale duel tussen OHL en Bergen in play-off 3 (de Henegouwers spelen hun laatste troefkaart uit in de degradatiestrijd), toch zijn wij vooral benieuwd naar het duel tussen AA Gent en Waasland-Beveren in de zo graag verguisde play-off 2.

Afgezien van een gezonde portie tegendraadsheid is daar zelfs een goede reden voor: hoe zullen de Gentspelers reageren nu ze eindelijk hun zin kregen met het ontslag van coach Mircea Rednic? Enerzijds mogen we hopen dat ze meer inzet, enthousiasme en voetbal op de mat leggen dan wat er de voorbije weken in de Ghelamco Arena te zien was, anderzijds zou het ook wel heel triest zijn dat de spelers daarmee bewijzen hoezeer ze op een haast kinderachtige wijze een boycot volhielden tegenover hun Roemeense coach.

Het merendeel van de Buffalosupporters heeft stilaan genoeg van die kleutertuinbelevenissen, zij bleven weg van het vorige thuisduel, dat tegen KV Oostende. Nul sfeer, nul beleving, dramatisch voetbal, slechte uitslag. Ondanks de lente in ’t land wordt een mens daar niet vrolijk van.

In een poging de geleden (imago)schade enigszins te herstellen, gingen Ivan De Witte en Michel Louwagie afgelopen week over tot een charmeoffensief. Supporters die een abonnement voor PO2 aanschaften, mogen gratis een tweede persoon meenemen naar het stadion. Vervolgens gingen de twee clubleiders een confrontatie met de supportersverenigingen aan: op donderdag werd er op een geïmproviseerde vergadering anderhalf uur geluisterd naar hun grieven. Waarop De Witte de avond eindigde met de vraag: “Laten we alles even vergeten en zaterdag tegen Waasland-Beveren allemaal van begin tot einde achter onze club staan.”

Benieuwd of het allemaal iets uitmaakt en zaterdag die mooie Ghelamco Arena tot de nok gevuld geraakt. Het zou een stimulans zijn voor AA Gent om alsnog een gooi te doen naar winst in groep A en zo kans te behouden op een Europees ticket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content