De grote uittocht uit transitland België begint

© Belga

Feest in Luik, zondagmiddag, maar wie van de spelers die een Europees ticket afdwongen, zal komend seizoen nog aantreden in die eerste Europese wedstrijden waar ze zo voor gekampt hebben?

Weinigen, wordt vermoed. Het lijstje van wie graag weg wil en wie hoopt weg te geraken, is lang. De supporters halen stilaan de schouders op, zij zijn de laatste jaren gewend geraakt aan een komen en gaan van spelers. Standard, weten zij, dat zijn niet één of twee spelers, dat is de club zelf, dat zijn de fans. Zij blijven, levenslang.

Charleroi moet nog twee keer aan de bak tegen een herboren KV Mechelen dat na twintig jaar nog een kans ziet om nog eens Europees te voetballen. Malinois zit na een paar uitstekende prestaties in de winning mood. Charleroi heeft een schitterende terugronde gekend en een fantastisch play-off 1 parcours afgelegd, waarin stad en publiek weer helemaal verzoend raakten met de club. Maar het riskeert om ondanks alle lof straks met lege handen achter te blijven, een beetje aangeslagen door de recente nul op zes en bij (vermoedelijk) de afwezigheid van smaakmaker Neeskens Kebano.

Of hoe één van de grote winnaars van deze play-offs straks de grote verliezer dreigt te worden.

Ook bij Charleroi willen tal van spelers het succes van dit seizoen verzilveren.

Het dreigt een zomer te worden met heen wat over en weer gereis, niet alleen op de snelwegen naar en van de vakantieoorden, maar ook bij de meeste topclubs.

Dat is nu eenmaal het lot van een transitcompetitie, waar spelers even willen vertoeven in de hoop snel weg te geraken naar een meer lucratiever of aantrekkelijker oord.

Maar dan niet in een gammel bootje, wel in luxueuzer verplaatsingsmiddelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content