De Decker: ‘Ook de bond treft schuld’

© IMAGEGLOBE

Het nieuwe seizoen zit er aan te komen. Zonder Beerschot. Sport/Voetbalmagazine zocht ex-aanvoerder Wim De Decker (31) op.

Wim De Decker over…

… het Beerschotgevoel:

“Ik vond Beerschot een mooie club. Veel mensen, denk ik, als we dat laatste jaar even vergeten. Als je voetballers vroeg om één ploeg te kiezen onder de top, antwoordden de meesten Beerschot. Er was een bepaalde sfeer en gezelligheid. De feestjes in de Hall of Fame na de matchen op het Kiel waren wel gekend in het voetbalmilieu. Als voetballer ga je niet daarvoor naar een club, maar het zegt wel iets.”

… de extrasportieve beslommeringen:

“Een van onze eerste matchen was een verplaatsing naar Club Brugge. Je had de bus moeten zien waarmee we naar ginder reden, on-voor-stel-baar. Het is een wonder dat we daar geraakt zijn. De tapis-plain in de bus was totaal afgebladderd en de airco werkte niet, terwijl het bloedheet was. We zaten daar allemaal in bloot bovenlijf te zweten als een rund, mijn haar was kletsnat. Ik ben de eerste om te zeggen dat je je als speler achter zulke dingen niet moet verstoppen, maar toch. Achteraf hoor je dan dat de busmaatschappij niet betaald was.”

… Patrick Vannoppen:

“Wat Patrick gedaan heeft, is schandalig. Denk bijvoorbeeld eens terug aan de acht spelers die hij afgelopen winter haalde zonder daarvoor te betalen. Dat was gewoon liegen en bedriegen. En ik vind dat ook de bond schuld treft. De bond gaf hem een licentie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content