De chouchou van Club Brugge: ‘Soms is Dennis nog te egoïstisch’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Serhij Serebrennikov praat in Sport/Voetbalmagazine over zijn poulain Emmanuel Dennis, die in geen tijd de chouchou van Club Brugge werd.

Serhij Serebrennikov, ex-speler van onder anderen Club en Cercle Brugge en sinds enkele jaren makelaar bij ProStar Football Agency, dat met Emmanuel Dennis samenwerkt, praat in Sport/Voetbalmagazine over zijn poulain.

‘Hij is meer een killer dan een aangever. Soms nog te egoïstisch, maar dat heeft ook met ervaring te maken. Hoe meer matchen hij zal spelen (momenteel zijn er dat nog maar 38 op het hoogste niveau, nvdr), hoe meer hij er zal in slagen de goede keuze te maken tussen zelf schieten of naar een ploegmaat inspelen. Maar als hij zelf schiet en de bal gaat erin, dan zie ik geen probleem.’

Na het vertrek van Izquierdo werd Dennis door het Brugse publiek meteen in de armen gesloten. Serebrennikov: ‘Hij is overtuigd van zichzelf, maar tegelijk een teamspeler die goed in de groep ligt en die zich goed voelt bij de voetbalopvatting van Ivan Leko. De eerste wedstrijden voetbalde hij als zuivere winger, een positie waar hij van houdt, al is Dennis geen speler die zoals Anthony Limbombe negentig minuten de linkerflank zal aflopen. Hij doet zijn verdedigende werk, maar zijn kwaliteiten liggen vooral voorin.

‘Hij is onvoorspelbaar, je weet nooit wat hij zal doen. Sommige spelers, zoals bijvoorbeeld Izquierdo, komen meestal naar binnen om hun goede voet te zoeken, terwijl Dennis zowel naar links als rechts durft te gaan. Daardoor is het moeilijk om tegen hem te spelen.’

‘De Nigeriaanse Neymar’

Lees de volledige reportage over Emmanuel Dennis in onze +zone of in Sport/Voetbalmagazine van 18 oktober

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content