De Camargo heeft geen spijt: ‘Standard is een fantastische club’

© Belga

Standard speelt zijn laatste titelkansen uit. In Sport/Voetbalmagazine vertelt spits Igor De Camargo hoe hij dit seizoen heeft beleefd.

Een week geleden had Igor De Camargo nog twee prijzen in de hand: een derde landstitel met Standard, en een WK-ticket met de Rode Duivels. De tweede prijs was zijn voornaamste reden om voor een terugkeer naar Standard te kiezen. Die prijs is hij sinds de bekendmaking van Marc Wilmots’ preselectie van dinsdag kwijt.

Vanavond op Lokeren wordt beslist of de eerste prijs nog haalbaar is. Bij winst blijft Standard nog volop in de running.

Al voor Standard zijn pole-positie verloor, toonde De Camargo zich geen voorstander van de play-offs, al lieten die hem toe zich nog in de kijker te spelen, na een seizoen waarin hij nagelbijtend op de bank bleef. “Blijkbaar had de nieuwe trainer in zijn hoofd om met het aanvalsduo van vorig seizoen door te gaan.”

Geduldig wachtte de Braziliaanse Belg op zijn kans. “Ik ben iemand die ’s morgens naar buiten kijkt en, als er grijze wolken zijn, speur of er toch nergens een spatje blauwe lucht te zien is.”

Vaak voelde hij zich de afgelopen maanden als de oude wijze vader die de anderen moet sturen. “Net zoals bij mijn vorige verblijf.”

Alleen is dit een veel gemakkelijker team om te sturen, geeft hij aan: “Met de vorige groep beleefden we onvergetelijke emotionele momenten. Goeie, maar ook minder goeie, waarbij we ons afvroegen of we de volgende zondag wel samen het veld op konden voor een wedstrijd. Deze jongens willen alleen maar spelen, lekker voetballen. Maar ze hebben talent zat, en ze gaan gegarandeerd veel prijzen winnen.”

Maar ook nu hij niet naar Brazilië gaat, heeft hij geen spijt van zijn keuze voor Standard: “Dit is een fantastische club, waar je mee speelt voor de prijzen, in een leuke ambiance, en waar je correct en goed betaald wordt. Ik heb het ooit anders meegemaakt, bij Brussels ondermeer. Daar leer je dat al die dingen niet zo evident zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content